Pågående renovering i Uppsala utförd av Hansen bygg.

Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på några vanliga frågor vi får om oss, olika byggprojekt och våra tjänster. Besvaras inte din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig med dina funderingar.

Frågor och svar

Hur går en takrenovering till?

Vi kommer till er och klättrar upp på taket och kontrollerar vad som behöver göras. Vi går även upp på vinden och kontrollerar att det inte finns mögelangrepp på inner taket. Sen monterar vi en byggställning runt huset. Vi tar ner det befintliga taket, läkten och takpappen. Vi kontrollerar att undertaket, vindskivor och plåtar är i gott skick annars informerar vi er om vad som behöver åtgärdas. Vi lägger en ny takpapp/duk, monterar ny läkt och lägger på den nya takbeläggningen. I vissa fall är det möjligt att återanvända befintliga takpannor om de är intakta.

Hur går en köksrenovering till?

Vi kommer till er och hjälper till med planering av det nya köket. Vi kan göra professionella ritningar på köket om ni vill. När köket kommit kommer vi och river det befintliga köket och monterar det nya. Ni kommer inte att vara utan spis och vatten mer än som mest 2-3 dagar. När köket är på plats och vatten och el är inkopplat återstår bara lite fin snickeri som montering av socklar och takanslutningar.

Hur går en badrumsrenovering till?

Vi kommer till er och går igenom hur ni vill ha det nya badrummet. Ni informerar oss om ytskikt och möbler ni önskar. Om ni vill kan vi göra en ritning på det nya badrummet. Sen kommer vi och monterar bort möbler och porslin, river befintligt ytskikt, monterar tätskikt och nya ytskikt. Efter detta monteras porslin och möbler. En badrumsrenovering brukar ta ca 10 dagar. I vissa fall kan rörmokaren återmontera toaletten tillfälligt så den kan användas under renoveringen.

ROT-avdraget, hur fungerar det?

Vi sköter all kontakt med Skatteverket och drar av skattereduktionen direkt på fakturan. Det enda vi behöver är ett personnummer på den som skall göra avdraget samt en fastighetsbeteckning  eller bostadsrättsföreningens organisationsnummer och lägenhetsnummer.

Vad händer om jag inte har tillräckligt belopp på mitt skattekonto för ROT-avdraget?

Då kan vi dra det på din partner om ni står som ägare båda två annars fakturerar vi återstående kostnad för arbetet som avdraget inte täcker.

Kostar det något när ni gör hembesök inför en offert?

Nej, ett hembesök är kostnadsfritt och så även en offert om så önskas. Vi kommer hem till er och tar mått och bilder samt går igenom med er hur ni vill att resultatet skall bli. Vi fungerar även som rådgivare och ”bollplank” gällande olika lösningar och material val.

Hur går en byggnation av uterum till?

Vi kommer hem till er och tittar på den plats där ni vill bygga uterummet. Kanske finns det redan en altan som det skall placeras på eller så bygger vi en grund i det material som ni önskar. Ni väljer storlek och utformning på uterummet. Vi kan bistå med rådgivning och hjälpa till med beställning av materialet. När materialet levererats monterar vi uterummet hos er. Under arbetets gång har vi en kontinuerlig dialog med er så att allt blir precis som ni har tänkt er. Vi har stor erfarenhet av att bygga uterum av olika fabrikat och även i lösvirke.

Vad ska jag tänka på innan jag begär en offert från er?

Några saker som kan vara bra att ha i åtanke innan du begär en offert är följande:
– Vad tror du själv att arbete och material kommer kosta?
– Vad är din budget?
– Vad önskar du för kvalitet på byggmaterialet?
– Vilken tidsspann tänker du för ditt projekt?
– Har du tittat på vilken köks- eller badrumsinredning du önskar?
– Har du några referensbilder?
– När ska byggnationen ske?
– Är du redo att starta projektet?
– Är du inställd på att ditt hem under en tid förvandlas till en byggarbetsplats?